Hieronder vind je alle foto’s, reacties en verslagjes van de workshops – met toestemming uiteraard.

20 november

Wat leuk, een stel van Schouwen en een stel uit Zeeuws Vlaanderen zijn vandaag gekomen voor de workshop. Ze wilde graag weten wat ze konden verwachten van de bevalling en vooral wat ze zelf konden doen. Dit hebben we van A tot Z doorgenomen en geoefend. Het was even zoeken met de ademhaling maar ze weten nu welke houdingen en manieren het beste bij ze past.

Zo hebben de ouders het ervaren:

Goed. Het was fijn om het er over te hebben en de grote lijnen te weten. Ondervonden hoe je met je ademhaling icm partner bezig kan zijn. En tips /tricks te weten waar je op kan letten. Ik kan het zeker aan bevelen om kennis te vergaren.

Fijn, de praktische tips op een rustige manier verteld en niet zweverig. Veel interactie 😊

Fijn, geruststellend en handige tips.

Positief, kort en krachtig. Alles war we vragen over hadden is besproken. De oefeningen zijn prettig en handig.

16 oktober

Gelukkig loopt de zwangerschap voorspoedig en over 4 weken zouden ze hun eerste kindje al in de armen kunnen houden. Spannend! Vorige week een voorlichting bij de verloskundige gedaan en vandaag bij Bon Move. Met als wens om te leren; Wat kan je zelf kan doen tijdens de bevalling?

Daar hebben we aan gewerkt. Het was best even lastig maar we hebben een paar houdingen gevonden waarin het puffen goed en ontspannen voelde. Ik wens jullie een hele goede en voorspoedige bevalling!

 

Zo hebben de ouders het ervaren:

Mama: Leuke informatieve dag met goede balans tussen vertellen en oefeningen. Veel van opgestoken als voorbereiding op de bevalling en daarna.

Papa: Leuke interactie, goede informatie voor een eerste zwangerschap, leuke afwisseling.

11 september

Het was een fijne ochtend, gezellig en relaxt. 😊

Zo hebben de ouders het ervaren:

 • Prettig en ontspannen sfeer. Leerzaam om alles rustig door te nemen en goede houdingen en tips (ook voor de partner) Goede ervaring, goed verzorgt.
 • Het zorgt er voor dat wij samen meer voorbereid zijn. Het was een fijn en gezellig leerproces.

28 augustus

Vandaag waren er 4 stellen die dicht bij elkaar waren uitgerekend. Het was weer een hele gezellig ochtend en ik ervaar het als een feestje om jullie op weg te mogen helpen naar jullie bevalling toe.

 

Zo hebben de ouders het ervaren:

 • Veel handige tips die waarschijnlijk voor en na de bevalling van pas gaan komen. Ontspannen en relaxte cursus!
 • Ik heb het ervaren als fijn en leerzaam! Handige tips en tools. Fijne uitleg, helder en rustig uitgelegd. Goed verzorgd.
 • Leerzaam, enthousiast vertelt en een ongedwongen sfeer.
 • Ik heb het als goed ervaren. Heldere uitleg, niet te lang, goed behapbaar. Ook fijn als partner zijnde.
 • Super leuk en ontspannen met goede tips en trucks voor zowel de man als de vrouw. Het was heel duidelijk.
 • Leerzame ochtend. Veel kennis opgedaan en veel bewustwording gecreëerd.
 • Een mooie lijn van begin tot eind. Veel infot gekregen voor alles wat nog komen gaat.
 • Ik vond het erg leerzaam. Je hebt n toch diverse tips gekregen waar we straks wel wat aan hebben.

21 augustus

Vandaag waren er 3 stellen die allen in verwachting zijn van hun eerste kindje. Ze stonden er open in wat betreft de workshop als ook de bevalling. De gegeven informatie werd opgenomen als een spons. De mama’s hadden de “ademhaling slag” snel te pakken en de partners konden het heel goed begeleiden. Complimenten hoe jullie de concentratie konden vasthouden!

Zo hebben de ouders het ervaren:

 • Gezellig, relaxt, informatief, informeel, goede afwisseling in luisteren en oefenen. Fijne dynamiek en afwisseling.
 • Leuk, leerzaam, interessant en nuttig
 • Erg leerzaam, veel goede en vooral nuttige informatie. Duidelijk verhaal en goede oefeningen
 • Informatief, leuk en leerzaam
 • Leuk, duidelijk en informatief. Tips zijn duidelijk uitgelegd en bruikbaar
 • Leerzaam en leuke cursus. Complete informatie

19 juni

Vandaag waren er 2 stellen en een stagiaire. Het was een gezellige ochtend en we hebben hard gewerkt en geoefend.  De papa’s hebben super goed geholpen om de ademhaling naar de buik te begeleiden. De mama’s konden zo heel goed voelen waar ze naar toe konden ademhalen en ervaren welke houdingen ze prettig vonden. 

Zo hebben de ouders het ervaren:

Heel leuk! Veel leerzame informatie over alles. Heel handig tips. Leuke vrouw. Het was een gezellig dag geweest. Ik kon alle vragen stellen. Top!

Leuke leerzame ervaring. Aanrader voor toekomstige ouders.

Goede wisseling info en praktisch. Kort en bondig dat je toch de belangrijkste dingen weet van hebt. Alle externe info is goed om mee te nemen.

Stagiaire verloskunde: Leerzaam. Verschillende aspecten van de theorie zijn besproken met voorbeelden en oefeningen om te kunnen toepassen tijdens de bevalling. Goed dat er ook oefeningen gedaan worden die je samen kan doen met je partner.

12 juni

Nog bezig met het verwerken van een intense miskraam bleek dit stel een paar maanden later in verwachting te zijn van een tweeling!

Na de ervaring van hoe het voelt om weeën te hebben zag moeder het belang in om papa bij het beval proces te betrekken. Nu kunnen ze samen goed voorbereid de bevalling in.

Zo hebben de ouders het ervaren:

Goede informatie en tips zodat we met een voorbereid gevoel de bevalling in kunnen gaan.

Het was fijn, veel nuttig informatie. Er werd goed tijd genomen, duidelijke uitleg en fijne oefeningen.

15 mei

Weten wat je te wachten staat zodat je met reële verwachtingen de bevalling in gaat, helpt om je minder zorgen te maken. Maar het blijft altijd spannend. Zo keek deze mama erg op tegen de bevalling en de pijn. Gelukkig heeft ze een hele positieve man aan haar zij en lukte het hartstikke goed om de ademhaling laag en onder controle te houden. Ik heb alle vertrouwen in een positieve bevalling!

Zo hebben de ouders het ervaren: 

Mama: Positief, ik vertrek met goede tips en weet beter wat met te wachten staat. Ik vond de mogelijkheid van een 1 op 1 cursus prettig en dat het op korte termijn mogelijk was. 

Papa: Positief, praktische tips over de fases tijdens de bevalling en waar je als partner kunt ondersteunen. Kort en bondig. Juiste focus op de belangrijkste punten om de bevalling voor te bereiden.

10 april

Afgelopen zaterdag 10 april kwam een heel leuk stel voor de prive workshop  Ze maakte over zichzelf de vergelijking met Modern Family, Gloria en Jay haha. Het was heel relaxt en gezellig. Mama pikte de oefeningen hartstikke goed op en papa had verschillende “o ja” momenten. De liefde tussen jullie is goed voelbaar. Jullie worden vast hartstikke fijne ouders!

Zo hebben de ouders het ervaren:

Mama vond het fijn. Praktische informatie en oefeningen. Heel fijn om dit als ervaring mee te nemen naar de bijzondere gebeurtenis, de bevalling. Marjolein zorgt voor een fijne, rustige sfeer, je voelt je gelijk op je gemak en lekkere hapjes.

Papa vond het mooi, informatief en helpend.

20 maart

20 maart zijn er 2 paar lieve ouders langs geweest voor de workshop. Beide waren al redelijk goed op de hoogte en toch leken ze bijna hongerig naar informatie. Het tempo lag hoog en we hebben zelfs de pauze over geslagen. We hebben goed kunnen oefenen met de ademhaling en de ontspanning.

Zo hebben de ouders het ervaren:

Prettig, duidelijk, heldere en praktische informatie. Fijn dat we met een kleine groep waren.

Heel positief. Heeft inzicht gegeven over het proces en hoe ik mijn partner kan ondersteunen. Vooral de ontspanningsoefeningen heb ik veel van geleerd. Ook zie ik in hoe belangrijk de bekkenbodem spieren zijn.

17 maart

Dit stel is langs geweest voor de prive workshop. Het was heel gezellig en het was voor mij weer een feestje om mee te gaan met hun bevallingsreis. Zoals de mama zei; De eerste is vast gelukt, nu de echte bevalling nog😊

Zo heeft de mama het ervaren: Interessant en leerzaam. Leuke afwisseling tussen oefeningen en informatie (luisteren). Fijne interactie! Quiz op het einde was een leuke afsluiting.

Zo heeft de papa het ervaren: Erg prettig.  De uitleg is compleet en de afwisseling van praktijk en theorie goed in balans.

16 januari

Zaterdag 16 januari waren er 2 stellen voor de workshop. Voor 3 ouders was het het eerste kindje en 1 mama heeft al ervaring. Die ervaring heeft ze alleen opgedaan in een ander land en hier in Nederland, gaat het er toch wel heel anders aan toe.

Zo werd het een ochtend vol informatie, vragen en zelf oefenen en zijn de aanstaande ouders klaar voor de bevalling!

Ik wens jullie heel veel geluk samen met jullie kleine wondertjes!

 

Zo hebben de ouders het ervaren:

Leerzaam, prettig en informatief. Fijne afwisseling van luisteren en oefeningen doen.

Goed, meer ontspannen gevoel na deze workshop. We weten nu wat we kunnen verwachten en wat we zelf kunnen doen.

 

Kort en bondig. Veel praktische en bruikbare tips. Veel ruimte voor eigen inbreng. Heel persoonlijk en fijn dat het in een klein groepje was.

Leuk en leerzaam. Veel goede tips.